2.7.17

Trump: Ophæv Obamacare uden at vedtage ny lov

Vedtagelsen af den republikanske sundhedsreform, AHCA, vakler i Senatet. 

Flere konservative senatorer mener ikke, loven går langt nok i at afskaffe statens rolle i sundhedsvæsenet. Og flere moderate republikanske senatorer mener, loven går for langt i at afskaffe statens rolle i sundhedsvæsenet. På det grundlag er det svært at skabe et kompromis. Lettere bliver det ikke af, at kun 17 procent af amerikanerne bakker op om AHCA, mens 55 % er imod. Det viser en meningsmåling fra NPR/PBS.

Derfor: Trump to the rescue




The Donald er inspireret af Nebraska-senator Ben Sasse, som foreslår at afskaffe Obamacare, så loven udløber senest i 2018. Republikanerne har så indtil da til at skrue en ny lov sammen.

30 millioner færre forsikrede
Fremgangsmåden bliver nok svær at overbevise de moderate senatorer om. Ifølge en rapport fra Brookings Institute vil Sasses fremgangsmåde føre til, at 30 millioner amerikanere mister sundhedsforsikringen i 2019. 82 procent af dem er arbejderfamilier - altså Donald Trumps kernevælgere.

Derfor fortsætter armlægningen i Senatet, og kritikken af Trumps håndtering af sagen er massiv. Vi er milevidt fra de nærmest årelange agendasættende fremgangsmåder, som Barack Obama brugte til sin sundhedsreform ACA i 2009, Ronald Reagan til sin skattereform i 1981 eller Lyndon B. Johnson til sin pakke med borgerrettigheder i 1965.

Den republikanske Maine-senator Susan Collins har ikke været imponeret af Trumps håndtering af Kongressen. Andre kilder fortæller, at Trump reelt ikke ved, hvad der står i loven, og bruger mere tid på at angribe medierne på Twitter end på at påvirke stemmeafgivningen i Senatet. 

No comments:

Post a Comment