21.5.17

Det Hvide Hus vil spænde ben for Mueller

Tidligere på ugen udpegede den politisk ansvarlige for Rusland-efterforskningen i USA, vicejustitsminister Rod Rosenstein, en særlig efterforsker af sagen: Robert Mueller. Ikke overraskende er præsident Trump ikke begejstret.




Det Hvide Hus undersøger nu, hvordan Muellers liv kan gøres besværligt.

Således kigger jurister på, om Mueller kan få forbud mod efterforske ellers centrale personer som Paul Manafort, tidligere kampagneleder med stærke bånd til Rusland, og svigersøn Jared Kushner. Både Kushner og Manafort er nemlig klienter hos Muellers tidligere arbejdsgiver, det private advokatfirma WilmerHale. Begrundelsen skulle være, at etiske regler forbyder nyligt ansatte føderale jurister fra at efterforske personer, der var klienter hos den tidligere arbejdsgiver.

Justistsministeriet kan dog give tilladelse til, at det må Mueller godt. Her lander bolden igen hos Rod Rosenstein, da justitsminister Jeff Sessions helt har trukket sig fra beslutninger om sagen på grund af inhabilitet.

Det er også Rosenstein, der beslutter, hvor mange penge og ressourcer Mueller faktisk skal have til undersøgelserne. Og med alle de ledetråde, der er at gå efter, kan det blive dyrt. Rosenstein er utvivlsomt under pres fra Det Hvide Hus for at gøre budgettet så lille som muligt. Men vil Mueller finder sig i det?

I hvert fald er det tænkeligt, at Rosenstein ærgrer sig over, han påtog sig jobbet aka uriasposten som vicejustitsminister tilbage i april.

No comments:

Post a Comment