7.9.15

Clinton satser på Syden

STRATEGI: Bernie Sanders stormer frem i Iowa og New Hampshire. Men det bekymrer ikke Hillary Clinton.

For det første har hun allerede stor opbakning blandt de såkaldte "superdelegerede", som er udpeget af partiet forud for primærvalgene. 440 af de 713 superdelegerede skulle allerede nu være på hendes side og klar til at stemme på hende

Samtidig er hun ved at bygge en brandmur i Sydstaterne, hvor Clinton-parret historisk set er populære. Sydens mange sorte og stigende andel latino-vælgere hælder klart til Clinton.

Det er en stor fordel, for Sydstaternes vælgere skal sætte deres kryds tidligt i 2016-primærvalgene. Både South Carolina, Alabama, hjemmebanen Arkansas, Georgia, North Carolina, Tennessee, Texas og Virginia stemmer i februar eller marts, og allerede 15. marts kan Clinton have et flertal blandt de delegerede, når sejre i Sydstaterne kombineres med den omfattende støtte fra de superdelegerede.

Klarhed i februar
Lykkes strategien, har Clinton ingen problemer med at tabe enten Iowa, New Hampshire eller endda begge stater til Bernie Sanders. Han vil ikke kunne bevare momentum, når Clintons politiske Sydstatsmaskine og årtiers politisk netværk folder sig ud.

Om strategien virker, vil vi kunne se 27. februar, når South Carolina taler. Har Sanders vundet inden da i Iowa og New Hampshire, vil en Clinton-sejr i South Carolina hurtigt slukke enhver entusiasme og forhåbning i Sanders-lejren. De forstår også den Clinton-venlige etniske fordeling i de sydstater, der følger efter South Carolina.

Center for Politics har en glimrende analyse af de forskellige etniske gruppers betydning for det demokratiske primærvalg.

Læs den her. 

No comments:

Post a Comment