24.3.19

It's Mueller Time

Så kom den endelig - Mueller-rapporten om muligt samarbejde mellem Rusland og Trump-valgkampen - plus hvad den særlige undersøger og tidligere FBI-chef Robert Mueller ellers har følt for at undersøge.

Selve rapporten ligger stadig hos justitsminister William Barr og hans ansatte, men rygterne går på, at de allerede i dag vil orientere Kongressen. Hvordan og med hvor meget materiale er ukendt i skrivende stund.

Ingen nye sigtelser
Afgørende er dog, der ikke følger nye sigtelser med rapporten. Det vil sige, at Trump og familie inkl. Jared Kushner ikke bliver sigtet for noget. Trumps støtter har straks benyttet muligheden til at erklære sejr.

Det er dog langt fra sikkert, det forholder sig sådan.

Meget er endnu ukendt. Er der en rygende pistol, hvad sker der med Donald Trump nu, hvad med hans familie, var der ulovligt samarbejde eller hvidvask af penge, forsøgte Trump ulovligt at afspore efterforskningen, hvordan undgik Trump at skulle give et interview til undersøgelsen, hvad med netop sigtede Roger Stone og så videre?

Men hvorfor ingen sigtelser?
Måske er Trump simpelthen ikke blevet sigtet, fordi det er justitsministeriets politik ikke at sigte en siddende præsident.

Mange af svarene på spørgsmålenene afhænger af, hvad justitsminister William Barr gør nu. Får Kongressen hele den uredigerede rapport? Hvis ikke, vil Demokraterne utvivlsomt kræve den - og nogle vil lække den, før domstolene giver deres dom i sådan en sag.

Alle bliver skuffede
Sikkert er det, at alle bliver ret skuffede. Demokraterne får ikke carte blanche til en rigsretssag mod Trump. Og der vil være tilpas mange gråzoner til, at Demokraterne og diverse statsanklagere kan fortsætte med at trække Trump og kumpaner rundt i retssystemet, om nødvendigt også i en anden valgperiode.

Men en legende er skabt 
Sikkert er det også, at Robert Mueller vil bygge på sin legendestatus. Alt tyder på, undersøgelsen er umådeligt grundig. Og det hele er foregået i et højpolitiseret miljø uden at lække og uden at blive fyret undervejs. Bemærkelsesværdigt.

No comments:

Post a Comment